Víťazom veľkej série GP Bratislava sa stal Poliak Skrzyczynski

26.07.2015 Bratislava

Bratislava 26. júla (TASR) - Víťazom hlavnej súťaže 50. ročníka medzinárodných jazdeckých pretekov Mercedes-Benz Grand Prix Bratialava CSIO* sa stal Poliak Jaroslaw Skrzyczynski na koni Crazy Quick. V rozoskakovaní predviedol čistú a najrýchlejšiu jazdu.

Vo veľkej sérii štartovalo dokopy 51 súťažiacich, pričom do rozoskakovania postúpilo osem najlepších pretekárov, ktorí v základnej súťaži predviedli čisté jazdy, teda nezhodili ani jednu prekážku. Z deviatky Slovákov sa medzi nich nedostal ani jeden, pričom najvyššie sa umiestnil Radovan Šillo na koni Quinto, ktorý obsadil 15. miesto.

Rozhodcovia postavili na rozoskakovanie novú trať so siedmimi prekážkami, ktorú zvládlo bez chyby sedem pretekárov. Skrzyczynski dosiahol najlepší čas 33,33 s a druhú Alise Okenovú z USA na koni Teirra zdolal o 24 stotín. Na tretej priečke skončila Audrey Coulterová taktiež z USA na koni Capital Colnardo (34,40 s).

"Je to veľké víťazstvo, veď sú to preteky kategórie CSIO. Nie je síce najväčšie v kariére, ale veľmi si ho cením. Oslavovať príliš nebudem, ale teším sa z neho," povedal víťaz Skrzyczynski.

S podujatím i výkonmi pretekárov bol spokojný riaditeľ pretekov Andrej Glatz: "S tohtoročným podujatím som spokojný. Slovenskí jazdci sa postarali o pekné umiestnenia, mali sme tri víťazstvá a ďalšie dobré výkony. Parkúr majster sa zhostil svojej úlohy veľmi dobre. Keď ide osem z 51 pretekárov čisto, tak je to veľmi dobrý počet. Opäť sme mali dobré počasie, prišlo aj veľa divákov a aj športovo to dopadlo veľmi dobre."

Najlepší Slovák bol s 15. miestom čiastočne spokojný. "Aj áno aj nie. Bol som kúsoček od rozoskakovania. Mohli sme byť lepší v Pohári národov i v Grand Prix, ale nevadí. Rozhodli malé chybičky. Pre mňa to bol posledný tréningu s Quintom pred ME. Teraz ma čaká olympijská kvalifikácia a potom ME, kde chcem skončiť medzi najlepšími, ale pôjdem už s druhým koňom. Quinto potrebuje oddych," povedal Šillo pre TASR.

Výsledky - Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava CSIO* - finále Veľkej série:

1. Jaroslaw Skrzyczynski (Poľ.) na koni Crazy Quick 33,33 (0 tr. b), 2. Alise Okenová (USA) - Teirra (0) 33,57, 3. Audrey Coulterová (USA) - Capital Colnardo (0) 34,40, 4. Ole Kristoffer Meland (Nór.) - Buckle Up (0) 34,48, 5. Fabienne Daigneux Lange (Belg.) - Venue d'Fees Des Hazalles (0) 35,82, 6. Satu Liukkonen (Fín.) - Celestine (0) 36,09, ... 15. Radovan Šillo (SR) - Quinto
 

Vyberte región